Tweedehands houtkachels

 
Als je een goedkope houtkachel zoekt moet je er van op de hoogte zijn dat het niet per se noodzakelijk is om een nieuwe kachel te kopen. Net zo goed kunt u een tweedehands houkachel zoeken via bijvoorbeeld Marktplaats of via bedrijven die handelen in houtkachels. Een gebruikte houtkachel is niet per definitie minder goed, het is alleen wel belangrijk om kritisch te zijn wanneer je de kachel inspecteert.
 
Het voordeel van een tweedehands houtkachel is natuurlijk de prijs. Op het moment dat iemand zijn nieuwe houtkachel uitpakt daalt de waarde directe enorm, en daar kunt je van profiteren wanneer je voor gebruikte houtkachels kiest. Op websites Marktplaats.nl en Speurders.nl kunt je het aanbod makkelijk vinden door op houtkachel te zoeken. Soms worden houtkachels tegen dumpprijzen aangeboden, als je geluk heeft kunt je er ééntje gratis afhalen.
 
Het is belangrijk dat wanneer je de houtkachel ophaalt, je goed kijkt naar de staat van de kachel. Is het omhulsel nog volledig intact, maar ook de inhoud zoals de rookgasafvoer, luchttoevoer en aslade. Is de binnenkant goed schoon, of moet je nog veel werk verzetten? ? Het zijn allemaal belangrijke punten wanneer je voor een tweedehands houtkachel kiest.
 
Het is ook mogelijk om te kiezen voor een gebruikte houtkachel, maar deze dan niet via Marktplaats te zoeken maar bijvoorbeeld bij een handelaar of winkel. Wanneer je naar een specialist gaat, kunt je ervan uitgaan dat de kachel in een goede staat verkeert. De meeste specialisten knappen namelijk hun van consumenten ingekochte houtkachels eerst op, en maken ze schoon, waarna ze de verkoop ingaan. Het voordeel van deze manier is dus dat je zeker weet dat het product goed is, het nadeel is dat de prijs weer wat hoger ligt dan via Marktplaats of Speurders. Let er in dit geval wel op dat je garantie krijgt.
 
De keuze maken voor een gebruikte of een nieuwe houtkachel is lastig en hangt over het algemeen af van het budget.  Gebruikte houtkachels kun je via een specialist krijgen, maar ook via Marktplaats. De keuze hangt hier ook weer voornamelijk van het budget af, maar we willen meegeven dat een houtkachel van een specialist over het algemeen goed is, en dat het bij een tweedehands houtkachel via Marktplaats opletten is.